I can submit files thru the web form, but can't see them after

When things don't work as they should.
Post Reply
andrewzah
Posts: 2
Joined: Tue Oct 13, 2020 1:55 pm

I can submit files thru the web form, but can't see them after

Post by andrewzah »

I have mayan edms set up through docker, version 3.5.

I can successfully upload files through the web form, and I can see them get added to /var/lib/mayan/shared_files. But mayan edms says no files have been uploaded.

Could this be due to celery workers failing? How can I debug/inspect that?
User avatar
rosarior
Developer
Developer
Posts: 582
Joined: Tue Aug 21, 2018 3:28 am
Location: Puerto Rico
Contact:

Re: I can submit files thru the web form, but can't see them after

Post by rosarior »

Are you using Docker or Docker Compose?

Do you have a broker and a result storage running (Redis by default for both).

How much RAM and CPU cores are your devoting to the installation?

The workers could be failing or they can be running and not be able to communicate with the frontend process.
ago123
Posts: 1
Joined: Tue Oct 13, 2020 4:19 pm

Re: I can submit files thru the web form, but can't see them after

Post by ago123 »

Hello Im a newbie and im facing similar problems.I installed docker desktop (windows 10) and use the pulled command to download the latest docker image .Everything seems fine until i upload a document .Document uploads but the moment a click on the web button .I get the message 'new document queued for upload. I am unable to find the document after the message
kobby_iyke
Posts: 1
Joined: Wed Oct 14, 2020 8:01 am

Re: I can submit files thru the web form, but can't see them after

Post by kobby_iyke »

Hello there! I'm a complete newbie and was able to install the docker (windows 10) desktop. Also updated the latest docker image. However, nothing seems to be working when i run the mayan edms in the browser. Is there any complete guide or tutorial on how to install mayan edms on the windows 10 environment? Thanks in advance :)
andrewzah
Posts: 2
Joined: Tue Oct 13, 2020 1:55 pm

Re: I can submit files thru the web form, but can't see them after

Post by andrewzah »

ago123 wrote: Wed Oct 14, 2020 10:29 am Hello Im a newbie and im facing similar problems.I installed docker desktop (windows 10) and use the pulled command to download the latest docker image .Everything seems fine until i upload a document .Document uploads but the moment a click on the web button .I get the message 'new document queued for upload. I am unable to find the document after the message
This is what happens to me as well. I see that message, then nothing. I tried it with different users + admin to make sure it wasn't an ACL/permissions issue.
rosarior wrote: Wed Oct 14, 2020 1:29 am Are you using Docker or Docker Compose?
Do you have a broker and a result storage running (Redis by default for both).
How much RAM and CPU cores are your devoting to the installation?
docker + docker-compose, and redis. my docker vm has 8gb memory, 4 cores.

compose.yml

Code: Select all

services:
  mayan_edms:
    image: mayanedms/mayanedms:3.5
    environment:
      MAYAN_APT_INSTALLS: "tesseract-ocr-kor"
      MAYAN_DOCKER_WAIT: "postgres:5432 redis:6379"
      MAYAN_LOGGING_LEVEL: "DEBUG"
    env_file:
      - "${COMPOSE_ROOT}/services/mayan_edms/secret.env"
    volumes:
      - "${COMPOSE_ROOT}/data/mayan_edms/media/:/var/lib/mayan/:rw"
    ports:
      - "8000"
    restart: unless-stopped
    depends_on:
      - postgres
      - redis
      
  redis:
    image: redis:6-alpine
    command: 'redis-server /redis.conf'
    ports:
      - "6379"
    volumes:
      - "${COMPOSE_ROOT}/services/redis/redis.conf:/redis.conf"
      - "${COMPOSE_ROOT}/data/redis/data:/data"
    restart: unless-stopped
    
  postgres:
    image: postgres:12.4-alpine
    environment:
      - PGDATA=/var/lib/postgresql/data
    env_file:
      - "${COMPOSE_ROOT}/services/postgres/secret.env"
    volumes:
      - "${COMPOSE_ROOT}/services/postgres/entrypoint.sh:/entrypoint.sh"
      - "${COMPOSE_ROOT}/services/postgres/docker-entrypoint-initdb.d:/docker-entrypoint-initdb.d/"
      - "${COMPOSE_ROOT}/data/postgres/:/var/lib/postgresql/data/"
    restart: unless-stopped
secret.env

Code: Select all

MAYAN_DATABASES="{'default':{'ENGINE':'django.db.backends.postgresql','NAME':'mayan','PASSWORD':'<password>','USER':'mayan','HOST':'postgres'}}"
MAYAN_CELERY_BROKER_URL="redis://:<redispass>@redis:6379/0" \
MAYAN_CELERY_RESULT_BACKEND="redis://:<redispass>@redis:6379/1"
redis.conf

Code: Select all

appendonly no
databases 3
loglevel verbose
logfile ""
requirepass "<redispass>"
maxmemory-policy allkeys-lru
tcp-backlog 256
save ""
rosarior wrote: Wed Oct 14, 2020 1:29 am The workers could be failing or they can be running and not be able to communicate with the frontend process.
How can I debug this? I can exec into the container, etc, but I have no idea where to look. Enabling debug logging for mayan edms didn't really show anything. Telnet-ing into the redis container from the mayan container works.
Post Reply